Volledig scherm
Burgemeester Agnes Schaap gooide de eerste bal tijdens het jubileumtoernooi van De Jack. © Gert Budding

Bowlers massaal naar toernooi in Renkum

RENKUM – Burgemeester Agnes Schaap van de gemeente Renkum gooide zaterdagmorgen in MFC Doelum de eerste bal tijdens het jubileumtoernooi van de Renkumse bowlsclub De Jack. 

De vereniging bestaat 25 jaar, telt ongeveer 30 leden en heeft een goede naam in het land. Vooral daardoor overtrof het aantal inschrijvingen de beschikbare plekken. ,,Maar liefst 38 teams toonden hun belangstelling. En we konden er maar 24 uitnodigen. Jammer, erg jammer”, zei bestuurslid Mart van de Meijde.

Van de Meijde weet waar De Jack zijn populariteit aan te danken heeft. ,,Allereerst liggen we mooi centraal in het land. Onze bezoekers komen zowel uit Rotterdam als uit Friesland. Daarnaast worden de deelnemers bij ons enorm verwend. Als beloning geen lullige bekertjes, maar lekker volle manden met levensmiddelen. En de gezelligheid speelt een rol. Iedereen roemt de sfeer hier in Renkum.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Meer huisartsen hadden eigen vruchtbaarheidskliniekjes: arts Oosterbeek deel van netwerk
    PREMIUM

    Meer huisartsen hadden eigen vruchtbaar­heids­kli­niek­jes: arts Oosterbeek deel van netwerk

    OOSTERBEEK / VELP - De Oosterbeekse huisarts die in de jaren 80 een eigen vruchtbaarheidskliniek runde, stond niet alleen. Hij maakte deel uit van een netwerk van drie tot vier artsen in de regio Arnhem, die in hun praktijk ook kunstmatige inseminatie toepasten bij vrouwen met een kinderwens. Net als de Oosterbeekse huisarts gebruikten deze collega’s vers donorzaad om ongewenst kinderloze stellen te helpen.

Arnhem e.o.