In Oosterbeek wordt het eerste huis van gerecycled plastic door Bram Peters en Marloes de Bordes.
Volledig scherm
PREMIUM
In Oosterbeek wordt het eerste huis van gerecycled plastic door Bram Peters en Marloes de Bordes. © Rolf Hensel

Bram en Marlous gaan in allereerste huis van gerecycled afvalplastic wonen

OOSTERBEEK - In maart moet het zover zijn. Dan gaat Bram Peters van het Arnhemse Save Plastics met zijn gezin wonen in het eerste Nederlandse huis van gerecycled afvalplastic. De woning komt te staan op bedrijventerrein de Hes, op de grens van Oosterbeek en Arnhem.

6 reacties

 • Marco

  2 jaar geleden
  In Oosterbeek worden de bezwaren vast al op papier gezet...Maar, mooi initiatief.Alleen in Oosterbeek... dat is wel heel erg gedurfd. 
 • Anton

  2 jaar geleden
  Dan ben ben je goed van vertrouwen Patries.Echt duurzaam bouwen op tal van vlakken kan goed met de veelzijdige vezels van industriele hennep (deels) als vervanger van conventionele bouwmaterialen. Jammer genoeg loopt dat nog niet zo hard.
 • Dion Binsbergen

  2 jaar geleden
  Lijkt me erg brandgevaarlijk, stel je voor dat je in een brandend smeltend plastic huis wakker wordt....druipend brandend plastic wat overal neervalt...en wat zal het enorm stinken bij brand.
 • Wim

  2 jaar geleden
  Gewoon bouwen met baksteen.
 • Patries

  2 jaar geleden
  In Nederland heb je een vuistdikke dossier met regels, wetten, voorschriften en voorwaarden waar je aan moet voldoen, voordat je hier ook maar iets mag met plastic. Dus daar maak ik mij geen zorgen om.

Arnhem e.o.