De Slag om Arnhem; Duitsers worden bestookt door het 1e Bataljon Paratroepen bij de spoorwegovergang in Wolfheze.
Volledig scherm
De Slag om Arnhem; Duitsers worden bestookt door het 1e Bataljon Paratroepen bij de spoorwegovergang in Wolfheze. © archief De Gelderlander

Britse journalist ziet complot in mislukken van Slag om Arnhem

OOSTERBEEK - De Britse journalist Tony Gosling is vanmiddag in ontmoetingscentrum De Kreek in Oosterbeek om zijn stelling te verdedigen dat Operatie Market Garden opzettelijk is gesaboteerd om tijd te rekken in de oorlog.

Dat zou gebeurd zijn om ruimte te bieden voor intens overleg met briljante koppen in de Duitse industrie voor een succesvolle strijd tegen de Russen na de oorlog.

Gosling voert al jarenlang een eenzame kruistocht om kond te doen van de complottheorie. Hij claimt bewijzen te hebben dat Britse kopstukken al in augustus 1944 onderhandelden met nazi's om toegang te krijgen tot hun verrijkt uranium ten bate van atoomwapens. 

Zo zou onder meer de latere Operatie Paperclip zijn voorgekookt; het overbrengen van Duitse wetenschappers naar de Verenigde Staten zonder zich te bekommeren om hun naziverleden.

Prins Bernhard

Gosling claimt dat prins Bernard ook een dubieuze rol gespeeld heeft dankzij het verraden van het plan voor Market Garden door dubbelspion Christiaan Lindemans, bijgenaamd King Kong. Ook suggereert Gosling dat Peter Carrington, de Britse commandant die in Lent met zijn tanks abrupt halt hield voor een ‘tea break’, in het complot zat.

Gosling stelt dat zowel Carrington als Bernard beloond werd met hoge posities in de lobby voor zakelijke kartels. Hij zag ze beiden terugkeren in de befaamde besloten Bilderberg Conferenties van invloedrijke kopstukken uit bedrijfsleven, politiek, wetenschap, media en de financiële wereld. Tegen die conferenties voert Gosling ook een kruistocht. 

De bijeenkomst begint om 16.00 uur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.