Volledig scherm
Jean Paul Gebben. Inzet: de foto die Gebben in opspraak bracht.

Burgemeester Gebben had oproepdienst tijdens dronken uitje

RENKUM - Het weekend dat burgemeester Jean-Paul Gebben van Renkum op de Arnhemse Korenmarkt onder invloed van alcohol viel, had hij piketdienst. Dat heeft een gemeentewoordvoerder zojuist bevestigd aan De Gelderlander.

Gebben was op dat moment verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid. Bij calamiteiten of persoonlijke drama's in de gemeente had hij beschikbaar moeten zijn.

Vergeten
Volgens de woordvoerder was Gebben het vergeten. Een van de wethouders zou dat weekend verantwoordelijk zijn, maar dat rooster was door ziekte veranderd.

Beraad
De fractievoorzitters zijn nu in gesprek met hun fracties en gaan daarna in gesprek met de wethouders. Gebben is daar niet bij. Het feit dat hij piketdienst had, wordt de burgemeester zwaar aangerekend.

Donderdagavond zijn de fractievoorzitters bijgepraat door Gebben, eerder praatte hij de wethouders al bij. Daarmee wordt dit overleg van vrijdag de derde maal dat er op het gemeentehuis over de situatie wordt gepraat.

De wethouders waren vrijdag binnen een uur klaar met het gesprek. Bij hun vertrek wilden ze niets zeggen over de inhoud daarvan.

Foto
Gebben is in opspraak geraakt door een foto van hem en een 17-jarige Oosterbeekse die al een tijdje op de sociale media circuleert. Het plaatje is geschoten nadat de burgemeester op 27 februari onder invloed van alcohol was gevallen tijdens een stapavondje met zijn zoon en diens vriendengroep. Het meisje hielp hem overeind.

Arnhem e.o.