Volledig scherm
Jean Paul Gebben werd tijdens een uit hand gelopen stapavond in Arnhem op de been geholpen door een meisje. Vanwege haar minderjarige leeftijd is zij onherkenbaar gemaakt.

Burgemeester Gebben van Renkum mag voorlopig blijven

OOSTERBEEK - Burgemeester Jean Paul Gebben mag voorlopig aanblijven als burgemeester van Renkum. Dat hebben afgevaardigden van de gemeente samen met met commissaris van de Koning Clemens Cornielje besloten. Volgens hen is er een politiek zwaargewicht nodig om te onderzoeken hoe groot het draagvlak voor de burgemeester is na zijn stapavondje.

Wie zij voor ogen hebben, is nog niet duidelijk.

Stapavond
Gebben raakte in opspraak toen bleek dat hij aan het stappen was in Arnhem terwijl hij eigenlijk oproepdienst had. De zaak kwam aan het licht door een foto die op de sociale media circuleerde. Het plaatje werd in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 februari geschoten, vlak nadat de burgemeester onder invloed van alcohol viel op de Korenmarkt. Een 17-jarige Oosterbeekse hielp Gebben overeind. De burgemeester was in de stad met zijn zoon en diens vriendengroep.

Calamiteiten
Omdat Gebben oproepdienst had, was hij op dat moment verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid. Bij calamiteiten of persoonlijke drama's in de gemeente had hij beschikbaar moeten zijn. De burgemeester was dinsdag zelf niet aanwezig bij het gesprek op het provinciehuis. Cornielje heeft hem telefonisch ingelicht over het besluit.

Volgens de commissaris van de Koning is het van belang dat er een zorgvuldig onderzoek wordt uitgevoerd. "We moeten nu niet vanuit emotie handelen."

Arnhem e.o.