Burgemeester Agnes Schaap tijdens het verhoor door de Horsa-commissie eerder dit jaar. Foto: Gerard Burgers
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Agnes Schaap tijdens het verhoor door de Horsa-commissie eerder dit jaar. Foto: Gerard Burgers © Gerard Burgers

Burgemeester Renkum moet fraude rondom tentoonstelling Horsa-zweefvliegtuig onderzoeken

RENKUM/ ARNHEM - De Renkumse burgemeester Agnes Schaap moet onderzoeken of er sprake is geweest van fraude en intimidatie rondom de tentoonstelling van een Horsa-zweefvliegtuig vorig jaar. Dat advies komt van een hoge provinciale ambtenaar. De burgemeester beraadt zich daarop.

8 reacties

 • Berend

  7 maanden geleden
  Nog even en we vallen onder de Gemeente Arnhem. Gelukkig 
 • Marco

  7 maanden geleden
  Het zegt meer over de cultuur in de raad.Zagen waar je zagen kunt.Het liefst aan de stoelpoten van het college.Deze gemeente is het niet waard om zelfstandig te blijven.
 • Anton

  7 maanden geleden
  Inderdaad is het heel vervelend dat er nu geld besteed moet worden aan een dergelijk onderzoek. Maar wel heel erg nodig. Dit was te voorkomen geweest als het college en de raad zuiver en transparant met dit project waren omgegaan. En daar lijkt het niet op (rapport afwachten). En gedurende dat onderzoek blijkt dat een collegelid de grenzen heeft overschreden richting een raadslid. Dit alles zegt iets over Renkum. Helaas. Maar dat onderzoek is noodzakelijk. En zal wellicht consequenties hebben. Maar misschien ziet het desbetreffende collegelid de bui wel hangen en gaat er vandoor.
 • R. Bouwman

  7 maanden geleden
  Gemeente moet fors bezuinigen. Daarnaast is een aanzienlijke verhoging van de OZB noodzakelijk. Dit allemaal om zelfstandig te blijven. Deze moeilijke en zeer lastige situatie staat blijkbaar niet in de weg dat we veel geld besteden aan onnodige onderzoeken. Raad waar zijn jullie mee bezig?
 • Max

  7 maanden geleden
  ...en in de tussentijd klagen dat het geld op is en vervolgens de rekening leggen bij de burger. Wat is dat toch makkelijk om als gemeente elke verantwoordelijkheid af te kunnen schuiven.
 1. Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit
  Play

  Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit

 2. Dit is crystal meth
  Play

  Dit is crystal meth

Arnhem e.o.