Volledig scherm
De politie doet onderzoek bij het bedrijfspand © Gert Budding

Burgemeester sluit bedrijfspand in Heelsum na vondst grote wietkwekerij

HEELSUM - Het bedrijfspand aan de Veentjesbrug in Heelsum waar woensdag een grote wietkwekerij werd gevonden, is per direct gesloten op last van burgemeester Agnes Schaap. Het pand moet voor een halfjaar dicht, zo is donderdag besloten.  

Met de sluiting wil de gemeente Renkum herhaling voorkomen. Ook moet het pand dicht, zodat er weer rust komt in de omgeving en zodat het woon- en leefklimaat niet meer wordt aangetast. Volgens de gemeente geven kwekerijen veel overlast voor de buurt en zit er vaak georganiseerde criminaliteit achter. 

Urenlang onderzoek

Bij de professioneel ingerichte kwekerij vond de politie woensdag tussen de 1000 en 1.500 hennepplanten. Volgens wijkagent Carlo Hoedt zijn diverse agenten woensdag nog urenlang bezig geweest met onderzoek. Het pand is inmiddels ontruimd. Er zijn daarbij diverse dure spullen in beslag genomen, waaronder drie auto's. ,,We hebben veel bewijsmateriaal verzameld. Het is aan justitie om hier verder over te beslissen.’’

De politie kwam de kwekerij op het spoor door meerdere tips. De wietplanten worden, net als de apparatuur vernietigd. Hoedt sprak woensdag het vermoeden uit dat de kwekerij het werk is van professionals. ,,Het is niet te vergelijken met een kwekerij die je wel vaker bij huizen aantreft. Dat merk je aan het grote aantal planten, de afzuiging en aan hoe het gebouw is gecompartimenteerd’’, liet hij weten. 

Er zijn vooralsnog geen verdachten opgepakt. 

Volledig scherm
Een van de auto's die werd afgepakt na het oprollen van de wietkwekerij in Heelsum. © Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.