Volledig scherm
PREMIUM
Buurman Johan van Roekel bij de brandschade in de gevel van de Albert Schweitzerschool. ,,Mijn vriendin belde 1-1-2. Ik heb direct de tuinslang uitgerold en ben gaan blussen.” © Erik van 't Hullenaar

Buurman van Albert Schweitzerschool ging het vuur te lijf met een tuinslang

VIDEORENKUM Johan van Roekel zag dinsdagavond toen hij thuis kwam een groepje kinderen een vuurtje maken tussen een paar losse planken bij de Albert Schweitzerschool aan de Goudsbloemstraat in Renkum. 

,,Toen trok het vuur omhoog en brak en paniek uit. Ik heb mijn vriendin de telefoon gegeven om 1-1-2 te bellen en heb direct de tuinslang uitgerold.”

Een dag na het incident  beseft Van Roekel dat het nog goed afgelopen is. De gevel boven twee leslokalen hangt er zwartgeblakerd bij. 

Maar directeur Rob Hulstein van de Albert Schweitzerschool heeft net bekend gemaakt dat de leerlingen van de twee getroffen kleuterklassen donderdag weer naar school kunnen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.