Volledig scherm
© DG

Buurthuis De Ballon gesloten vanwege niet melden werkzaamheden

RENKUM - De bezoekers van De Ballon in Renkum hebben pech; de gemeente heeft het buurthuis dinsdagavond gesloten en dat blijft zo tot en met de eerste week van januari. De aanleiding zijn recente werkzaamheden waarbij mogelijk asbest is vrijgekomen.

Dat er 'asbesthoudende delen' in De Ballon zitten is volgens een gemeentewoordvoerder sinds 2014 bekend. Toen is er een onderzoek gedaan naar het gebouw aan Airborneweg waarin De Ballon gehuisvest is.

Direct actie
„Asbest hoeft geen risico te zijn als je er maar niet in gaat zagen", zegt de woordvoerder. „Om die reden is met het bestuur van De Ballon afgesproken ze werkzaamheden aan het gebouw altijd bij ons meldt, maar dat is dus niet gebeurd. Dat was voor ons reden om, toen we er wel van hoorden, direct actie te ondernemen."

Omwonenden
Na die constatering heeft de gemeente besloten het buurthuis te sluiten totdat is uitgezocht of er bij de werkzaamheden schadelijke asbestdeeltjes zijn vrijgekomen. De omwonenden hebben inmiddels een brief gekregen over de sluiting en over het onderzoek dat een gespecialiseerd bedrijf volgende week gaat doen.

Het buurthuis was donderdag niet bereikbaar voor commentaar.

Volledig scherm
Buurthuis de Ballon in Renkum. © Gert Budding

Arnhem e.o.