Volledig scherm
Restaurant Campman, in de bossen tussen Renkum en Wageningen. © DG

Campman en Barbizon ‘leukste restaurants’ in gemeente Renkum; Retiro in provinciale top 10

ARNHEM/RENKUM - Bistro Barbizon uit Oosterbeek en restaurant Campman uit Renkum zijn de ‘leukste restaurants’ van de gemeente Renkum.  

De verkiezing ‘Leukste restaurant’ wordt dit jaar voor de zevende keer gehouden. De organisatie is in handen van de firma Vote Company, in samenwerking met de vakbladen Horeca Vizier en Gastronomie.

Bij de verkiezing draait het om het werven van stemmen en positieve beoordelingen. Per gemeente kunnen twee awards worden gewonnen: één voor de meeste stemmen en één voor de hoogste waardering. Wie welke award in de wacht heeft gesleept, houdt de organisatie nog even voor zich. In de gemeente Renkum deden elf restaurants aan de verkiezing mee. Mensen konden tot en met 13 maart hun stem uitbrengen.

De gemeentelijke winnaars met de hoogste scores strijden vanaf nu om de provinciale titels en uiteindelijk om het ‘landskampioenschap’. De winnende restaurants worden op 15 april in de Thuishaven in Amsterdam bekendgemaakt tijdens het zogeheten Award Festival.

Top 10

De organisatie heeft per provincie een top 10 opgemaakt. In die van Gelderland komen Barbizon en Campman niet voor.  Ook Koetshuis Rhederoord uit De Steeg, dat de award voor zowel de meeste stemmen als de hoogste waardering won in de gemeente Rheden, is er niet in geslaagd tot de beste tien door te dringen.

Wel in de lijst van de tien Gelderse ‘leukste restaurants’ staat Retiro, de tapasbar aan de Apeldoornseweg in Arnhem. Retiro sleepte samen met restaurant Ramblas de twee Arnhemse awards in de wacht. In Arnhem deden in totaal dertig restaurants mee aan de verkiezing. 

Top 10 Gelderland (in willekeurige volgorde) 

’t VeerHuys (Beusichem)
Brasserie Een Mooie Dag (Duiven)
Grand Café Bij Welling (Duiven)
Grand Plaza (Eibergen)
Huis ter West (Westervoort)
Odyssey II (Geldermalsen)
Kok Experience (Harderwijk)
Tapasbar Retiro (Arnhem)
Uw Chef Tricht BV (Geldermalsen)
Villa Copera (Spijk).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.