Volledig scherm
De aardappelen op de weg. © OVD Harold

Chaos op A50 door vrachtwagen die lading aardappelen verliest: vertraging neemt af

UpdateRENKUM - Door een ongeval met een vrachtwagen is maandagmorgen een flinke file ontstaan op de A50, tussen knooppunt Bankhoef en Renkum. Een auto kwam op die weg, bij het knooppunt Ewijk, door nog onbekende oorzaak in de sloot terecht. Als gevolg daarvan moest een vrachtwagen hard afremmen, waardoor een flinke lading aardappelen op de weg viel. 

Het verkeer op de weg moest tot ongeveer 10.00 uur rekening houden met een vertraging van zo'n 100 minuten. Inmiddels is de weg weer vrij. Tegen 10.30 uur was de vertraging afgenomen naar ongeveer een kwartier. Aan het eind van de ochtend waren de vertragingen voorbij. 

De verbindingsweg naar de A73 in de richting van Venlo is lange tijd afgesloten geweest door het ongeluk. Inmiddels is die weg ook weer vrij. Automobilisten werden omgeleid via de A326.

Door het ongeval kwam de A50 vol te liggen met klei en aardappelen. Even na 9.30 uur zijn de opruimwerkzaamheden begonnen. Een reiniger is ter plaatse om de weg schoon te maken. De auto wordt afgevoerd door een bergingsbedrijf. Of er gewonden zijn gevallen bij het ongeluk, is nog onbekend. 

Een foto die is geplaatst door null (@ovd_harold) op

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.