Volledig scherm
Leo van Loon van de KNHM) en Adriënne Bastiaansen van het pop-upplein in Doorwerth. © PR

Cheque van 1.000 euro voor pop-upplein in Doorwerth

DOORWERTH - Na anderhalf jaar hard werken heeft het pop-upplein in Doorwerth een cheque van 1.000 euro en een certificaat ontvangen. 

De werkgroep pop-upplein was met haar project onderdeel van het programma Kern met Pit. Kern met Pit valt onder de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij (KNHM). In de provincie Gelderland deden in totaal zeven projecten mee. Alle zeven ontvingen hetzelfde bedrag. 

De prijzen en certificaten werden zaterdag uitgereikt in Elst. Leo van Loon was de adviseur van de KNHM in het  project in Doorwerth. Hij overhandigde aan Adriënne Bastiaansen de prijs en het certificaat. 

Openbare tuin en waterschuur

De relatie met Van Loon blijft ook het komend jaar bestaan, omdat het pop-upplein in 2020 het plan heeft om  een openbare Beleef, Eet en Kweektuin (BEK) en een waterschuur te ontwikkelen.

Inmiddels is het pop-upplein goed in gebruik genomen door de inwoners van Doorwerth. Dankzij jeu de boules, klooibal, kubbspel en de diverse evenementen die worden georganiseerd, is het plein een plek geworden waar velen elkaar ontmoeten.

Het pop-upplein werd bij de aanleg geholpen door de gemeente Renkum en daarna ondersteund door de Stichting Kruiswerk en Kern met Pit. In 2020 kan het pop-upplein in Doorwerth alles zonder gemeentelijke subsidie organiseren. Met eigen werkkracht, sponsoren en gebruikte materialen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.