Herdenking op de Airborne Begraafplaats vorig jaar. Dit jaar, tijdens de 75ste herdenking van de Slag om Arnhem, wordt gerekend op topdrukte van een omvang die 'crowd control' vereist.
Volledig scherm
PREMIUM
Herdenking op de Airborne Begraafplaats vorig jaar. Dit jaar, tijdens de 75ste herdenking van de Slag om Arnhem, wordt gerekend op topdrukte van een omvang die 'crowd control' vereist. © Erik van 't Hullenaar

Crowd control bij herdenking: Als het te druk wordt, gaat hek Airborne begraafplaats dicht

De Airborne Begraafplaats in Oosterbeek gaat dicht als op zondagmorgen 22 september tijdens de herdenkingsdienst mensen in het gedrang dreigen te komen.

De organisatie acht dat noodzakelijk om de veiligheid van de bezoekers te garanderen. ‘Crowd control’ staat voorop tijdens het hoogtepunt van de 75-jarige herdenking van de slag. Er worden duizenden mensen verwacht.

,,Het wordt extreem druk”, voorspelt Eugene Wijnhoud, organisator van de Airborne Herdenkingsdienst, het Airborne Forces Security Fund NL. ,,Wij willen de mensen waarschuwen dat een plek op de begraafplaats vinden lastig wordt.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.