Volledig scherm
Jits Bakker aan het werk bij een van zijn beelden © JitsArt

De Bilt wil de 30 beelden van Jits Bakker houden

RENKUM - Renkum moet nog even geduld hebben voordat de 30 beelden van Jits Bakker van landgoed Beerschoten in De Bilt haar kant op komen. De provincie Utrecht, eigenaar van de beelden, wil wachten op de politiek in De Bilt.

Die heeft een motie in de maak om de beelden te houden.

Geen plek
Voor de 30 beelden van Jits Bakker is op landgoed Beerschoten geen plek meer. De eigenaar van dat landgoed, Stichting Het Utrechts Landschap, wil van de beelden af. Op de plek waar de kunstwerken nu nog staan, komt een picknickveld.

Vanaf het moment dat bekend werd dat Het Utrechts Landschap van de beelden af wilde, meldden zich meerdere gegadigden, waaronder Renkum. Maar ook de gemeentes Nieuwegein en Utrecht. Die laatste wilde de werken van Bakker plaatsen in het Máximapark in Leidsche Rijn.

Draagvlak
De provincie Utrecht heeft alle locaties naast elkaar gelegd. Voor Renkum bestaat het grootste draagvlak. Gedeputeerde Staten van Utrecht heeft daarom Provinciale Staten (PS) gevraagd met de keuze voor Renkum in te stemmen. PS heeft gevraagd te wachten op de gemeenteraad van De Bilt. Die vergadert eind december.

Meer in de Gelderlander van vrijdag 25 november, editie Arnhem, of in de e-paper.

Arnhem e.o.