Jos Buijs.
Volledig scherm
Jos Buijs. © Gert Budding

De Doelum-oprichter Jos Buijs Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

RENKUM - Jos Buijs, voorzitter en oprichter van Multifunctioneel Centrum De Doelum in Renkum, mag zich sinds donderdag Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Renkums burgemeester Agnes Schaap speldde hem het bijbehorende lintje op.

Buijs kreeg de Koninklijke Onderscheiding voor het opbouwen van het centrum, voor zijn verdiensten als bestuurder in de gezondheidszorg en de vele vrijwillige bestuursfuncties die hij de afgelopen jaren vervulde, meldt de gemeente Renkum.

,,U heeft geen steen verlegd in de rivier, maar een flink aantal keien”, constateerde burgemeester Schaap in haar toespraak tot de gelauwerde. ,,Dankzij uw brede belangstelling voor mensen heeft u steeds weer mensen bij elkaar weten te krijgen”, stelde ze.

Buijs werd onderscheiden op de receptie waarmee hij afzwaaide als bestuursvoorzitter bij de stichting Reade, ontstaan uit een fusie van Revalidatie Centrum Amsterdam en het Dr. Jan van Breemen Instituut.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.