Het terrein van Pro Persona in Wolfheze. Statushouders komen te wonen in de leegstaande panden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het terrein van Pro Persona in Wolfheze. Statushouders komen te wonen in de leegstaande panden. © Erik van 't Hullenaar

De eerste statushouders vestigen zich in februari in Wolfheze, vooral gezinnen

WOLFHEZE - De eerste statushouders vestigen zich in februari in Wolfheze. Vanaf dan komen er wekelijks nieuwe gezinnen bij. De bedoeling is dat in totaal zestig mensen, onder meer uit Syrië en Afghanistan, tijdelijk op het terrein van Pro Persona komen wonen in afwachting van een huurwoning.

4 reacties

 • gejah nijman

  14 uur geleden
  ik ben het helaas wel met jullie eens. Ik ken zoveel mensen die of op straat in hun auto wonen, of gewoon tot hun 50 e bij pa en ma. Die kunnen dan ook niets meer. Niet kleiner gaan wonen, niets. Baal er echt van. Omgeving arnhem moet je 15 jaar ingeschreven staat voor een huurappartement. 20 jaar voor een woning voor de gewone nederlander. Klopt echt van geen meter hier.
 • Martin Reekers

  1 dag geleden
  Als allochtone statushouder heb je het recht gekregen op een verblijfsvergunning, en word er onderdak-voedsel-zorg voor je geregeld. Daarna spoedige doorstroming naar een sociale huurwoning. Als geboren ingezetene van Nederland ben je zowieso statushouder, omdat je hier geboren bent en dus Nederlander bent. Je hebt echter niet dezelfde rechten want eenmaal dakloos (door welke reden ook) moet je het zelf uitzoeken en kan je achteraan de rij voor woningzoekenden aansluiten. Wat een gaaf land!
 • Andre Eggerding

  1 dag geleden
  Ze hoeven niet achter in de rij voor een huurwoning.
 • Arie van Doorn

  2 dagen geleden
  Ik denk dat die huurwoning en de inrichting wel snel geregeld zal zijn,en dan komen er weer andere dus het zal wel niet allemaal tijdelijk zijn.
 1. Iets te weinig disco, vond de harde kern van 14-jarigen, dus begonnen we er zelf een in de garage
  PREMIUM
  Column Van Streek

  Iets te weinig disco, vond de harde kern van 14-jarigen, dus begonnen we er zelf een in de garage

  Ik hou van tastbare herinneringen aan het verleden. Daarom heb ik een zolder vol met spullen die ooit een rol hebben gespeeld in mijn leven. Van autootjes, houten blokken, jaargangen van het clubblad van Redichem waarin ik stukjes schreef en een rapportboekje van de lagere school tot aan cassettebandjes met opnamen van de Nationale Hitparade en een winterjas uit 2002.