De koeien van boer Schouten uit Doorwerth mogen voor het eerst naar buiten dit jaar

VideoDOORWERTH – De lente is in het land en daarom keren overal de koeien terug in de wei. Zo ook op deze zaterdagochtend bij boer Schouten op de Boersberg in Doorwerth. 

Het ene moment staan de dieren nog nietsvermoedend te peuzelen van in de stal van wat hun laatste binnen genoten maal zal zijn. Maar dan doet de boer de deur open en dartelen de ongeveer honderd koeien vrolijk de wei in. Waar de vrolijkheid vandaan komt, weet niemand precies, maar ze is er altijd. Het is een prachtig zicht: de logge koeienlichamen lijken ineens een onverwachte lichtheid te hebben.

Er is dit keer weinig publiek. ,,In andere jaren heb ik van dit moment wel eens een aankondiging op Facebook gezet, maar dat heb ik nu niet gedaan", zegt Schouten.

Het dartelen houdt trouwens al snel op. Na een paar minuten zijn de koeien gewend aan de buitenlucht en begint het kalme grazen. Tot ze in het najaar weer de stal ingaan. 

Volledig scherm
De koeien van boer Schouten in Doorwerth springen de wei in. © Gert Budding
Volledig scherm
De koeien van boer Schouten in Doorwerth hebben er zo te zien zin in om de wei in te gaan. © Gert Budding
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.