De Airborne Wandeltocht werd zaterdag geplaagd door enkele fikse buien.
Volledig scherm
De Airborne Wandeltocht werd zaterdag geplaagd door enkele fikse buien. © Gert Budding

Deelnemersrecord blijft uit voor Airborne Wandeltocht in Oosterbeek

OOSTERBEEK - De 73ste editie van de Airborne Wandeltocht in Oosterbeek is niet uitgemond in een deelnemersrecord. In totaal kwamen afgelopen zaterdag 32.222 wandelaars in actie op de diverse afstanden. Dat waren er bijna 4.000 minder dan in het recordjaar 2016. 

Beeld van de drukte tijdens de Airborne Wandeltocht.
Volledig scherm
Beeld van de drukte tijdens de Airborne Wandeltocht. © Gerard Burgers

De 70ste editie trok toen 36.191 wandelaars. 

Vooraf bestond lichte hoop op een nieuw record. Omdat de Slag om Arnhem dit jaar voor de 75ste keer wordt herdacht, was er de afgelopen weken meer publiciteit dan ooit.

Die publiciteit zorgde in aanloop naar de Airborne Wandeltocht ook voor een ongekend hoog aantal voorinschrijvingen. Uiteindelijk kwamen daar op de dag zelf onvoldoende wandelaars bij.

,,Er werd regen voor zaterdag voorspeld. Dan haken mensen op het laatste moment af”, zegt marsleider Wilma Luckel. 

‘We zijn hartstikke blij’
Ze is niet teleurgesteld. ,,Nee, integendeel. We zijn hartstikke blij met het aantal deelnemers waarop we uiteindelijk zijn uitgekomen. We laten daarmee zien dat we al jaren heel stabiel zijn.”

Ter vergelijking: in 2018 noteerde de Airborne Wandeltocht 32.809 deelnemers. Wilma Luckel: ,,Over twee jaar vieren we weer een jubileum. Wellicht dat we dan weer een echte piek beleven.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.