Volledig scherm
Medewerkers van de Dierenambulance Nederrijn voor de oude ambulance bij hun standplaats Heelsum. © Tamara Reijers

Dierenambulance Nederrijn heeft 50.000 euro nodig voor nieuwe bus

HEELSUM/ RHENEN/ WAGENINGEN - De Dierenambulance Nederrijn heeft dringend een nieuwe bus nodig. De huidige bus is na vier jaren intensief gebruik en circa drie ton op de teller aan vervanging toe. De Stichting Dierenzorg Nederrijn zamelt de benodigde 50.000 euro in via donaties en acties.

De Dierenambulance rukt elk jaar ruim 1800 keer uit. De vrijwilligers reageren op meldingen in de gemeenten Renkum, Wageningen en Rhenen. De kleinere bus is alleen geschikt voor transport van kleinere dieren, zoals vogels. Voor alle overige dieren rukt de dienst uit met de grotere bus.

Deze staat de laatste tijd geregeld bij de garage. Vier jaar trouwe, intensieve dienst heeft zijn tol van het voertuig geëist. ,,Er staat volgens mij wel drie ton op de teller”, zegt Carole Hollander van de Dierenambulance Nederrijn.

Er is 50.000 euro nodig voor een nieuwe bus. Behalve voor de aanschaf zijn er ook kosten voor de inrichting ervan. ,,Als we meer dieren vervoeren, willen we dat die geen last van elkaar hebben”, licht Hollander toe.

Belasting

De Dierenambulance Nederrijn vraagt daarom om steun, in de vorm van donaties en acties. ,,50.000 euro is een enorm bedrag voor een kleine stichting als de onze”, stelt Hollander. Het is een Algemeen Nut Beoogde Instelling (ANBI), wat betekent dat giften kunnen worden afgetrokken van de belasting.

Ook acties van particulieren, ondernemers en scholen zijn welkom. ,,Wij kunnen helpen door te vertellen en laten zien wat we doen’', zegt Hollander. Er zijn al geluiden dat kinderen klusjes willen doen.

De Dierenambulance Nederrijn is in 2015 opgericht en wordt bestierd door ruim 30 vrijwilligers. Het verleent noodhulp aan gewonde of zieke dieren, zowel huisdieren als dieren in het wild. Ook vervoeren ze dieren naar een dierenarts, kliniek, asiel, pension of opvangcentrum.

De Dierenambulance rekent hiervoor een tarief aan de eigenaar, als tegemoetkoming in de kosten. De meeste keren dat de vrijwilligers uitrukken, gaat het echter om wilde dieren zonder eigenaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.