Volledig scherm
Foto ter illustratie © Erik van 't Hullenaar

Directeur woonzorgcentrum voor blinden Het Schild in Wolfheze legt taken neer

WOLFHEZE - Frank van der Eijnden heeft het grootste deel van zijn taken als directeur van Het Schild in Wolfheze ‘om gezondheidsredenen’ neergelegd. Dat meldt het woonzorgcentrum voor blinden en slechtzienden vrijdagmiddag in een persverklaring.

Van der Eijnden ‘heeft moeten besluiten zich terug te trekken van de werkvloer’ en zal tijdelijk worden waargenomen door Jan Tempelaar. Het lid van de Raad van Bestuur van Het Schild neemt het grootste deel van het werk van de oud-directeur over. ‘Van der Eijnden zal niet meer op de voorgrond treden.’

Het Schild staat al enige tijd onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondsheidszorg. Dat concludeerde afgelopen december nog dat de zorg voor de 135 bewoners in het tehuis nog altijd tekort schiet. De inspectie zag wel wat verbeteringen bij het woonzorgcentrum, waar het al langer rommelt, maar oordeelde dat die onvoldoende zijn.

Jan Tempelaar bestuurde 28 jaar het landelijk centrum voor dove en slechthorende ouderen De Gelderhorst in Ede. Hij moet de continuïteit van Het Schild voor de lange termijn waarborgen.

Arnhem e.o.