Hendrik Jan (76) en Hanneke (73) Oberink wonen tegenover het voormalige hotel Dreyeroord in Oosterbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Hendrik Jan (76) en Hanneke (73) Oberink wonen tegenover het voormalige hotel Dreyeroord in Oosterbeek. © Erik van 't Hullenaar

Dit stel woont tegenover een icoon uit de Slag om Arnhem: ‘De herdenking is een kermis geworden’

overburenHendrik Jan (76) en Hanneke (73) Oberink wonen tegenover het voormalige hotel Dreyeroord in Oosterbeek. Het gebouw werd door de Britten die er vochten tijdens de Slag om Arnhem ‘The White House’ genoemd. Het hotel werd na fel protest gesloopt, er kwam een verpleeghuis voor dementerende ouderen voor in de plaats. 

De voorkant van het nieuwe pand lijkt precies op het hotel. Vorige week is er een monument voor de gesneuvelde soldaten onthuld.

,,We hebben altijd een goede relatie gehad met Dreyeroord. Onze zoons speelden er met die van de hoteleigenaar. De jongens gingen naar de herdenkingen, legden bloemen. Dan kregen ze speldjes en handtekeningen van de veteranen. Het hoort er gewoon bij voor ons.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.