Volledig scherm
Vrouwe Justitia. © ANP

'Dode man in vijver poogde te chanteren'

ARNHEM – De Schijndelse boekhouder die vorig jaar maart dood werd gevonden in een vijver in Oosterbeek, zou om het leven zijn gebracht door een man en een vrouw die hij wilde chanteren. Dat zei dinsdag advocaat Den Otter van de mannelijke verdachte, een 46-jarige Rhedenaar, tijdens een regiezitting in het Arnhemse paleis van justitie.

Volgens de advocaat had de 26-jarige vrouw een lening afgesloten bij de boekhouder. Toen zij achterliep met de aflossing, zou het latere slachtoffer gedreigd hebben aan de grote klok te hangen dat zij geld verdiende als prostituee. Daarin moet, aldus de advocaat, het motief gezocht worden voor de moord. Eind februari vorig jaar had hij een ontmoeting met het koppel. Dat liep fataal af voor de Brabander.

Het duo heeft, zo luidt de verdenking van justitie, de boekhouder gegijzeld, gekneveld en vervolgens vermoord. Daarna werd het lijk gedumpt in een vijver in Oosterbeek.

Het onderzoek in de zaak is nog niet afgerond. Verwacht wordt dat de rechters zich pas 25 juni inhoudelijk over beide zaken buigen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.