Volledig scherm
© Gerard Burgers

Doorwerthse houthandelaar wil met samenwerking volgende stap zetten in ‘gehaaid wereldje’: ‘Nederland loopt achter op Duitsland’

DOORWERTH - Het Doorwerthse Parenco Hout, een voormalig dochterbedrijf van papierfabriek Parenco, wil stappen zetten in de houtindustrie. Door een nieuwe samenwerking en verhuizing naar Duiven hoopt het bedrijf verder te professionaliseren in het ‘gehaaide’ houtwereldje. ,,Je staat soms met vier man in een bos te bieden op een partij bomen.”

4 reacties

 • Hennie Brouwer

  2 maanden geleden
  En de omliggende terreinbeheerders zoals GLK en SSB doen precies hetzelfde. Dit wordt natuurbeheer genoemd. Maar ondertussen worden de grove dennen naar Belgie verscheept voor spaanplaat (Natuurmonumenten) en de andere verkopen een klein deel en de rest gaat richting biomassacentrales voor vervuilende verbranding. Ondertussen liggen er overal niet zichtbare dode dieren en insecten. En maar janken: groot insectenverlies, vlinders verdwijnen enz. 
 • Hennie Brouwer

  2 maanden geleden
  De opdrachtgever denkt ook alleen maar aan geld. Het is niet alleen hoe het bos wordt achtergelaten. Een goed beheerder inventariseert ook een gebied. Maar de minder dan 1 dag inventarisatie levert geen compleet beeld wat er leeft aan flora en fauna. Zo'n lintje bij een dassenburcht geeft geen garantie op voldoende bescherming bij dit kapvandalisme. De biotoop er omheen wordt gewoon vernield. Zo gaat het met meer biotopen en woon- en verblijfplaatsen van dieren en beschermde plantensoorten. Enorm insectenverlies door dit handelen. Money money money  in a green world.
 • G Nieuwenhuijs

  2 maanden geleden
  Bieden op het hout is één.Kijken hoe het bos achtergelaten wordt als de klus klaar is wordt een heel ander (droevig) verhaal.Ze laten een enorme puinhoop achter (diepe moddersporen, resthout zonder economische waarde) waar niet meer naar omgekeken wordt (lees: Niets aan verdient wordt) Bij het gunnen van de opdracht zou de opdrachtgever daar ook eens aandacht voor moeten hebben, en bij de naleving hierop moeten toezien.
 • Max

  2 maanden geleden
  Dit zijn dus die jongens die met te groot materiaal in de bossen te werk gaan met alle gevolgen van dien  - kijk naar de cardanusbossen hoe die er nu bij liggen. Allemaal onder het mom van "natuurbeheer"...laten we eerlijk zijn...het gaat alleen om geld. Onze bossen zijn niets meer dan productiebossen.
 1. Man zwaargewond bij bedrijfsongeval in Laag-Soeren
  Play

  Man zwaarge­wond bij bedrijfson­ge­val in Laag-Soe­ren

 2. Bruls: 'Avondklok is zwaarste maatregel'
  Play

  Bruls: 'Avond­klok is zwaarste maatregel'

Arnhem e.o.