Volledig scherm
PREMIUM
Enkele leerlingen van InDifferent op het Dorenweerd College in Doorwerth. © Mika de Wit

Dorenweerd College dankt InDifferent: ‘Recht van de sterkste geldt veel minder’

DOORWERTH - Op het Dorenweerd College in Doorwerth is het pestgedrag de afgelopen jaren verder afgenomen. Dat stelt docent Elmar Noteboom. ,,Er is bij ons ruimte voor iedereen. Het recht van de sterkste geldt veel minder dan voorheen.”

Die gedragsverandering is volgens hem deels te danken aan de start, twee jaar geleden, van InDifferent op het Dorenweerd.

Noteboom is initiatiefnemer en begeleider van deze beweging, die opkomt voor diversiteit en respect op school. Het aantal deelnemende leerlingen is gegroeid van een handvol in 2017 tot rond de honderd nu.

Overigens beoordeelden de leerlingen van het Dorenweerd hun school twee jaar geleden ook al als ‘een relatief veilige en prettige school’. Er werd toen al minder pestgedrag dan gemiddeld ervaren, zo blijkt uit onderzoek van de organisatie Kwaliteitsscholen.

Quote

Je ziet dat leerlingen meer contacten krijgen en niet meer in pauzes in hun eentje op hun mobiel zitten te kijken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.