Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Dubbelslag bij arrestaties in Oosterbeek

OOSTERBEEK/ ARNHEM - De politie heeft zondagavond in Oosterbeek bij toeval een dubbelslag geslagen. Tijdens de achtervolging van twee verdachten betrapten agenten bij toeval nog een verdachte die van plan was in te breken.

De dubbele vangst begon zondagavond op de Bouriciusstraat. 

Daar zagen surveillerende agenten een auto rijden, die twee dagen eerder bij een woninginbraak in Doorwerth was gestolen. 

Stopteken

Na een korte achtervolging verloren de agenten de auto uit het oog. Even later zagen andere surveillanten de gestolen auto rijden op de Utrechtseweg. Zij gaven een stopteken, maar in plaats te remmen trapte de bestuurder het gaspedaal in. 

Op de kruising van de Pastoor Bruggemanlaan met de Sint Bernulphusstraat stopte de auto en renden de twee mannen weg. Opnieuw gingen de agenten achter het duo aan. Inmiddels gewaarschuwde collega's in Arnhem arresteerden de mannen. Het gaat om twee Arnhemmers van 27 en 35 jaar.

Toeval

Tijdens de zoektocht naar de Arnhemmers zette de politie een hondengeleider in op de Oosterbeekse Generaal Urquhartlaan. Deze stuitte geheel bij toeval op een 37-jarige man uit Ede die zich plat op zijn buik verstopte bij een woning. Hij had niets te maken met de twee eerdere verdachten.

Op de vraag waarom hij zich verstopte hing de man een onsamenhangend verhaal op. Iets verderop zagen de agenten een elektrische fiets met fietstassen liggen. Hierin lag een ruim assortiment met inbrekersgereedschap zoals een zaklamp, schroevendraaiers, een breekijzer en een slijptol. Verder had hij accu's van elektrische fietsen bij zich en een fietscomputer.

De verdachte is aangehouden voor heling. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.