Volledig scherm
Dik 34.000 wandelaars van de Airborne Wandeltocht in 2015. © Gerard Burgers

Duizenden wandelaars Airborne moeten met pendelbus naar Oosterbeek

OOSTERBEEK - Duizenden deelnemers aan de Airborne Wandeltocht kunnen zaterdag niet parkeren in Oosterbeek, maar worden met pendelbussen van en naar Papendal vervoerd. Door de regen van de afgelopen dagen zijn in Oosterbeek 8.500 parkeerplekken te drassig om te gebruiken.

Volgens de organisatie van het wandelevenement – met ruim 30.000 deelnemers 1 van de grootste eendaagse wandeltochten ter wereld – zouden auto's tot de assen wegzakken in de modder. Het besluit is genomen genomen na lang overleg en meerderer inspecties van de parkeerterreinen.

Noodscenario
Volgens marsleider Wilma Luckel wordt dit noodscenario – dat al jaren op de plank ligt – voor het eerst ingezet. “Alle automobilisten die naar Oosterbeek rijden voor deelname aan de Airborne Wandeltocht worden verwezen naar sportcentrum Papendal, dat over een enorme parkeerruimte beschikt”, aldus Luckel.

Gesloten
Bussen brengen de wandelaars van Papendal naar Oosterbeek tot op zo'n 10 minuten lopen van het startterrein. Het parkeren op Papendal en de pendelbus kost 1 euro. De marsleider benadrukt dat alle parkeerterreinen in Oosterbeek zijn afgesloten. "Wij vragen automobilisten niet te proberen om toch ergens te gaan parkeren waar dat niet mag. Er wordt streng toezicht gehouden en zo nodig bekeurd."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Arnhem e.o.