Plein 1946 in Oosterbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Plein 1946 in Oosterbeek. © Erik van 't Hullenaar

En wéér komt er een nieuw centrumplan voor Oosterbeek

OOSTERBEEK - Binnen zeven weken komt er een nieuw plan voor het centrum van Oosterbeek. Burgemeester en wethouders willen dan duidelijk maken wat er met Plein 1946, het Raadhuisplein en de Bernulphuskerk moet gebeuren. Het is bepaald niet het eerste plan voor het centrum, al sinds eind vorige eeuw wordt er gesoebat over een centrumplan.

5 reacties

 • Nicky

  1 jaar geleden
  Ambitieus hoor. En wie gaat  eten of winkelen in die 'topzaken', en wie betaalt voor de cultuur? Wie bereid is om hiervoor te betalen, heeft recht van spreken.
 • Overlord

  1 jaar geleden
  Zet er een bioscoop neer, net als in Arnhem op de markt. Bouw het vol met luidruchtige horeca. En een parkeergarage. De huidige generatie wil alleen maar consumeren en niet conserveren...
 • Nicky

  1 jaar geleden
  Echt móói wordt een dorpscentrum pas met beeldbepalend, lommerrijk groen, zoals een grote schaduwrijke boom. Dan zal blijken dat veel inwoners dat maar lastig vinden (want poepjes op auto's, vogels die schijten, takken die naar beneden kunnen komen, etc).Mensen willen wel groen, maar de consequenties willen ze niet. Dus het wordt weer zo'n stenen tuintje met wat lage struikjes en ingetogen boompjes. En dat blijkt dan weer niet de groene oase die mensen voor ogen hadden. Gedoemd te mislukken, zonde van het geld.
 • Wim

  1 jaar geleden
  Maak nu maar een groot wandelgebied van de Weverstraat tot aan het gemeentehuis. De auto is welkom maar op woonerf-snelheid. Een geheel en veel horeca en topzaken plus cultuur.
 • Marco

  1 jaar geleden
  Jammer, maar ook dit plan haalt het niet.Elke verandering is voor de Oosterbeker een verslechtering.
 1. Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig
  Play

  Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig

 2. Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen
  Play

  Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen

Arnhem e.o.