De FIOD probeert greep te krijgen op de miljoenenzwendel door het Gelderse Sprinkhanen-netwerk.
Volledig scherm
PREMIUM
De FIOD probeert greep te krijgen op de miljoenenzwendel door het Gelderse Sprinkhanen-netwerk. © Ruben Oppenheimer

FIOD probeert greep te krijgen op miljoenenfraude ‘Sprinkhanen’

ARNHEM - De  FIOD probeert greep te krijgen op de miljoenenzwendel door het Gelderse Sprinkhanen-netwerk, dat in wisselend verband steeds nieuwe frauduleuze beleggingsbedrijven opstart. Klanten worden gelokt hun spaargeld te steken in bijvoorbeeld vakantievilla's, medicijnen tegen kanker, windmolens, warmtepompen of zonnepanelen.  

5 reacties

 • Titus

  4 jaar geleden
  Zou wel moeten, maar wie  heeft daar het lef voor! Is niet zonder een érg risico, als je begrijpt wat ik bedoel. Zo blijft dit soort misstanden bestaan, helaas.
 • KNijmegenaar

  4 jaar geleden
  Houd er wel rekening mee dat deze lieden er niet voor zullen terugdeinzen om zich van pseudoniemen te bedienen.
 • Rick01968

  4 jaar geleden
  Goed om te zien dat een aantal inhaligen in hun streven naar meer meer meer geld uiteindelijk minder minder minder krijgt. Niet gehinderd worden door enige kennis van zaken in combinatie met geldhonger en een grenzeloos vertrouwen in de medemens is geen goede combinatie. Kennelijk kan men het geld missen. Geen medelijden mee. Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het dat heel vaak ook.
 • Nicky

  4 jaar geleden
  Deze mensen zouden met naam en toenaam in de media genoemd moeten kunnen worden. Dan zijn we allemaal gewaarschuwd. Is het mogelijk een 'gewoon' artikel te plaatsen waarin deze mensen voluit worden genoemd - niet als verdachte maar als ondernemer? Dan mag het volgens mij wél.
 • Joris

  4 jaar geleden
  Het enige wat écht helpt is dit soort figuren voor lange tijd achter de tralies te zetten, maar helaas hebben ze vaak geld genoeg om andere 'criminele' advocaten in te huren uit hun 'vrindenkring' !Daarnaast zijn de beste mensen bij de Fiscus vertrokken omdat de Overheid wilde besparen op loonkosten... dus ze zullen nu gewoon steeds langs het net vissen...