De Van Deventerstichting pleit bij de gemeente Renkum voor de realisatie van ZOOM, Centrum voor Landschap, Kunst en Cultuur op de Westerbouwing in Oosterbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
De Van Deventerstichting pleit bij de gemeente Renkum voor de realisatie van ZOOM, Centrum voor Landschap, Kunst en Cultuur op de Westerbouwing in Oosterbeek. © Marina Popova

Fonds wil ZOOM op Westerbouwing

ARNHEM - De Westerbouwing in Oosterbeek is dé plek voor ZOOM, het Centrum van Landschap, Kunst en Cultuur. De gemeente Renkum moet zich nu volledig inzetten voor de komst van zo'n museum 2.0, gericht op het landschap als inspiratiebron, op deze toplocatie. Er is ook geen mooier visitekaartje voor Renkum als kunstenaarskolonie.

7 reacties

 • Theo Antalus

  4 jaar geleden
  Wishful thinking?
 • Socrates3

  4 jaar geleden
  Mij ontgaat de kwalificaties van de premium artikelen!
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Gezellig hoor, zwarte stenen, zwarte stoelen, geen plantjes, het lijkt de Waalkade van Nijmegen wel.
 • Maarten

  4 jaar geleden
  Kun je daar dan komen met t ov?
 • Hennie Brouwer

  4 jaar geleden
  Gaat schilderwerk overheersen? Blijft men drijven op het succes van de aloude schilders? Wordt het mooie landschap onderbelicht? Wordt moe van het gegeven dat men zich profileert als kunstenaarsdorp/-gemeente. Vroeger ja. Maar nu is het veel algemener. Daarbij komt dat de recreatiedruk in deze omgeving al groot is. Kijk maar naar het nabij gelegen landgoed Duno. Hoe gaat men de parkeerdruk hier opvangen? Want ze komen echt niet allemaal op de fiets en ov.

Arnhem e.o.