Volledig scherm
PREMIUM
Donorkinderen voor de voormalige kliniek in Oosterbeek. © Rolf Hensel

Fors meer donorkinderen zoeken biologische familie: 668 nieuwe inschrijvingen

podcastOOSTERBEEK/ DEN BOSCH - Er is een forse toename van donorkinderen die via een officiële databank op zoek zijn naar hun biologische vader. Dat signaleert de specialistische KID-DNA Databank van de Fiom in Den Bosch. 

Quote

Naar schatting zijn 40.000 donorkinde­ren geboren voor 2004

Daar kunnen kinderen die verwekt zijn door kunstmatige inseminatie met zaad van donoren, zich melden als zij zoeken naar bloedverwanten.

In de afgelopen tien maanden hebben 668 donorkinderen zich ingeschreven bij Fiom, de organisatie die gespecialiseerd is in informatie over ongewenste zwangerschappen en afstammingsvragen. Dit aantal komt nagenoeg overeen met het totale aantal inschrijvingen van donorkinderen in de afgelopen drie jaar. Kinderen kunnen zo niet alleen op zoek naar hun vader maar ook naar eventuele halfzussen of -broers.

Gratis

De kosten spelen een belangrijke rol bij de toename, denkt een woordvoerder. ,,Sinds december 2018 is inschrijven in de databank gratis voor donorkinderen die verwekt zijn vóór 1 juni 2004.’’ Eerder betaalden mensen 250 euro om in te schrijven.

Tekst loop door onder de video.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.