Psychotherapeut Gea Dunnik.
Volledig scherm
PREMIUM
Psychotherapeut Gea Dunnik. © Erik van 't Hullenaar

Gea wil vluchtelingen psychische steun bieden op triest, maar mooi Lesbos

OOSTERBEEK - De hulp aan vluchtelingen op Lesbos bestaat vooral uit bed, bad en brood. Stichting Wereldpsychologen zet zich daarom in om er psychische hulp te bieden. Gea Dunnik uit Oosterbeek wil er graag de handen uit de mouwen steken.

5 reacties

 • Ook

  3 jaar geleden
  Ik lees anders nergens in het artikel dat de bedoeling van deze hulp op Lesbos is om deze mensen te bewegen om niet naar West-Europa te komen dus volgens mij blijven ze echt wel van plan om naar hier te komen en eindigen ze nog steeds in AZC's.Ik denk dat u het artikel niet goed begrepen heeft.Verder ben ik het wel met u eens wat die komst naar West-Europa betreft. Die is zinloos.
 • de heer J. Zomers (67)

  3 jaar geleden
  Het probleem is... mensen die uit veilige landen komen als Marokko, Algerije en Tunesië - die kunnen we niet terugsturen omdat hun land ze niet meer terugneemt.Dus moeten wij ze hier jarenlang opvang bieden in een AZC uiteindelijk krijgen ze  een woning plus een uitkering. Waar zijn ze in Den Haag mee bezig?
 • AstrA1993

  3 jaar geleden
  En vol is vol...!  we worden hier al opgezadeld met hele  vrachten geluk,s zoekers die hier niets te zoeken hebben omdat ze uit ,,veilige,,  landen komen , i.p.v die terug te sturen blijft onze regering maar pamperen met die lui die vaak ook nog op het criminele pad zijn , en dan komen de ,,echte,, vluchtelingen helaas   in de verdrukking op plaatsen zo als o.a Lesbos...!
 • de heer J. Zomers (67)

  3 jaar geleden
  Gea, heeft gelijk - dáár helpen is beter en goedkoper dan naar Nederland halen.Hier moeten we ze opvang bieden in een AZC met daarna een woning plus een uitkering.Door Corona krijgen we minder geld en minder werk. Wat hebben we deze mensen hier te bieden? Een woning plus een uitkering de kans op werk is minimaal, kan me niet voorstellen dat migranten hier gelukkig zijn als ze langdurig zijn aangewezen op een uitkering - bovendien wordt de woningnood alsmaar groter.
 • Nexit

  3 jaar geleden
  Lesbos is net als omliggende eilanden echt prachtig. Maar het is totaal overlopen met vluchtelingen die het geluk in Europa zijn komen zoeken. Ik heb het meest te doen met de Grieken aldaar die nu ook geen toeristen meer krijgen omdat niemand daar nog heen wil tussen de opvangkampen.