Volledig scherm
Koningin Beatrix bij het verlaten van de theaterlocatie in Wolfheze, temidden van de cast van 'Ongezien' en andere betrokkenen. foto Marc Pluim

Geblinddoekte koningin Beatrix bij bijzondere voorstelling

WOLFHEZE - Koningin Beatrix was zaterdagmiddag onder de indruk na het bijwonen van de bijzondere theatervoorstelling Ongezien in Wolfheze. Dat zegt directeur Edwin Frei van Het Schild, centrum voor blinde en slechtziende ouderen in Wolfheze.

,,Ze vond het knap hoe in de voorstelling alle zintuigen werden aangesproken", aldus Frei. Geblinddoekt woonde de koningin de première bij. Het stuk wordt opgevoerd in een loods van een bedrijf in Wolfheze. Het blinddoeken van het publiek is een wezenlijk onderdeel van de voorstelling.

De ogen zijn de enige zintuigen die het publiek niet mag gebruiken. Ongezien werd geproduceerd ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Het Schild.

Na afloop van de voorstelling bracht de koningin een bezoek aan Het Schild, waar ze met de cast en de regisseur van Ongezien sprak. Ook ontmoette ze medewerkers, bewoners en vrijwilligers van Het Schild. In zijn welkomstwoord, vlak voor de voorstelling, sprak Frei zijn ontzag uit voor het feit dat Beatrix ondanks haar verdrietige persoonlijke omstandigheden naar Wolfheze was gekomen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.