Volledig scherm
Wethouder Marinka Mulder heeft zojuist een doelpoging gewaagd tijdens een korfbalclinic op de open dag van Doelum. © Gert Budding

Gebruikers dik tevreden over Doelum

RENKUM – De gebruikers van Doelum zijn dik tevreden. Dat bleek zaterdag tijdens de open dag van het nieuwe multifunctionele centrum in Renkum.

Maar liefst 1.200 personen maken wekelijks gebruik van Doelum, dat vorig jaar werd geopend. Zij komen er vooral om te sporten. Maar er vinden ook tal van culturele activiteiten plaats op de plek waar eerder De Rijnkom stond.

Volledig scherm
Wethouder Marinka Mulder (midden) doet enthousiast mee tijdens een korfbalclinic op de open dag van Doelum. © Gert Budding

Afgelopen zaterdag gaven diverse vereniging op enthousiaste wijze clinics. Verder verzorgde de groep Reflexion een optreden in het sportcafé, werd het vers opgeleverde buitenterrein officieel in gebruik genomen en het herplaatste kunstwerk Kind van Beschutting, van Marius van Beek, onthuld. Wethouder Marinka Mulder was namens het gemeentebestuur aanwezig en liet zich direct verleiden mee te doen aan een korfbalactiviteit.

Zaterdag trad ook een ‘eigen wet' in werking bij Doelum. Binnen mag uiteraard niet worden gerookt, maar ook op het buitenterrein is roken taboe. ,,We kunnen natuurlijk geen politieagentje spelen”, laat Jan Harm Vos van het stichtingsbestuur weten. ,,Maar we doen wel een beroep op het gezonde verstand van de bezoekers." 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.