Volledig scherm
PREMIUM
Arnhem, 2 augustus 2019. John Smits van landgoed Quadenoord, op de plek waar de beoogde zonnepanelen op Quadenoord (zouden moeten) komen. 203734. Foto: Gerard Burgers © Gerard Burgers

Geen graan maar zon oogsten op weides van Landgoed Quadenoord in Renkum

RENKUM - Het landgoed, coöperatie Vallei Energie en Chint Solar willen liefst 40.000 zonnepanelen plaatsen op een landbouwperceel van het tussen Renkum en Bennekom gelegen landgoed. Ze denken daarmee vijfduizend huishoudens van energie te kunnen voorzien.

De panelen hebben een levensduur van dertig jaar. Het plan is ze voor dezelfde periode op de 15,7 hectare te plaatsen. Daarna worden ze gerecycled. De grond werd gebruikt om graan te verbouwen,maar dit levert te weinig op. ,,We verhuren de grond straks aan de coöperatie”, zegt John Smits van het particuliere Landgoed Quadenoord.

Quote

Het heeft ook een educatief doel, omdat mensen zien wat er gebeurt.

Henk Smits, Landgoed Quadenoord
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.