Volledig scherm
Renkum met op de achtergrond papierfabriek Renkum. © Gerard Burgers

'Geen oplossing overlast Parenco onacceptabel'

RENKUM - ,,Een scenario zonder oplossingen is volstrekt onacceptabel.’’ Dat zei de Renkumse wethouder Joa Maouche als reactie op de raadsbrede motie over de milieu-overlast van Parenco. De raad is de overlast beu.

Renkumers die zich zorgen maken over hun gezondheid waren blij met de motie en de woorden van wethouder Maouche. Hij heeft volgende week woensdag al een afspraak met de directie van Parenco om over de problemen te praten.

Fabriek

,,En als de verontruste omwonenden van de fabriek ook een gesprek met mij willen dan kom ik ook bij hen langs’’, zei de wethouder woensdagavond tijdens de raadsvergadering.  

De motie was nodig voor alle raadsfracties omdat de wethouder onlangs had gezegd dat hij weinig kon doen aan de overlast van de papierfabriek aan de rand van het dorp Renkum. De milieuvergunning is een provinciale aangelegenheid net als handhaving van de regels. De raad nam daar geen genoegen mee.

Verkiezingen

Quote

Dat zei ik toen namens GroenLinks. Nu ben ik wethouder en spreek ik namens het college. Ik hoop dat u die spagaat kunt zien

Joa Maouche, wethouder Renkum

In de motie riep de raad de wethouder op om alles te doen wat wel in zijn vermogen lag voor een leefbaar Renkum. Op zijn opmerking vlak voor de verkiezingen dat de tweede papierfabriek moest sluiten als er geen oplossing zou komen, kwam hij woensdagavond terug. ,,Dat zei ik toen namens GroenLinks. Nu ben ik wethouder en spreek ik namens het college. Ik hoop dat u die spagaat kunt zien.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.