Volledig scherm
PREMIUM
Een bezoeker van het Airborne Museum in Oosterbeek bekijkt een expositie over het verzet na de Slag om Arnhem (archiefbeeld). © Marc Pluim

‘Gekkenhuis’ bij Airborne Museum in aanloop naar 75e herdenking

OOSTERBEEK/ARNHEM - Het Airborne Museum kreeg de eerste zes maanden van dit jaar in Oosterbeek en Arnhem al 10.000 mensen meer over de vloer dan in 2018. En dan moet het nog september worden. ,,Het is een gekkenhuis”, zegt directeur Sara Heijse.

Volledig scherm
Sarah Heijse, directeur van Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek. © Airborne Museum

Het Airborne Museum heeft al maatregelen genomen voor de herdenkingsweek rond 17 september, de dag dat in 1944 de gevechten van de Slag om Arnhem losbarstten. Vanaf 13 september worden de openingstijden van het museum in Oosterbeek verruimd. ‘Hartenstein’ is dan open van 9.00 tot 21.00 uur. Normaal gesproken is het museum open tussen 10.00 en 17.00 uur.

De belangstelling voor het Airborne Museum Hartenstein en Airborne at the Bridge (Arnhem) is komend najaar enorm en groter dan verwacht, ziet Heijse. ,,Eén dag in de herdenkingsweek is al bijna uitverkocht. We raden mensen echt aan van te voren via internet kaartjes te kopen, om te voorkomen dat ze lang moeten wachten of voor niets komen.” Grote groepen van touroperators en scholen worden in die periode zoveel mogelijk geweerd, of toegelaten vóór het museum opent.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.