Het Renkums Beekdal met op de achtergrond de paar huizen van buurtschap Harten aan de Hartenseweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Renkums Beekdal met op de achtergrond de paar huizen van buurtschap Harten aan de Hartenseweg. © Rolf Hensel

Gemoederen lopen hoog op rond bouw van woning in Renkums Beekdal: ‘Wij zijn er echt ziek van’

RENKUM - Bewoners van buurtschap Harten aan de rand van het Renkums Beekdal hebben zo veel moeite met nieuwbouw aan de Hartenseweg dat ze zeggen er ‘ziek’ van te zijn. Jarenlang hebben ze zelf bij de gemeente nul op het rekest gekregen. Er mocht zelfs geen afdakje voor een pony worden gebouwd. En nu zou er een woning mogen komen. 

9 reacties

 • H.F.W. van Zwam

  1 jaar geleden
  Voor dat huisje gaat veel betaald worden. Wie gaat er met de poet strijken?
 • Nicky Jansen

  1 jaar geleden
  In de gemeenteraadsvergadering van 26 mei benadrukken de voorstanders (oa D66 en PvdA) dat er maar één gebouw geplaatst wordt. Waar is dat vast gelegd? En die natuurtuin, ligt dat verankerd in het bestemmingsplan? Nee, over een paar jaar staat er gewoon een garage naast, is er een serre met uitzicht op het beekdal, en de volgende bewoners willen een gifgroen gazon met groot terras. Wie gaat dit tegenhouden? De gemeenteraad van Renkum wast dan haar handen in onschuld. Afschuwelijk!
 • Johann Janssen

  1 jaar geleden
  dit is dus meten met 2 maten en daar maakt de politiek in het gehele land misbruik van. nee zeggen is een hele kunst voor ambtenaren, dat zie je overal in dit land terug. hier regeert de ja-knikker ziekte.
 • Hennie Brouwer

  1 jaar geleden
  Ligt er nog ergens een ruggengraat? Kan de gemeenteraad wel goed gebruiken. Gewoon een keer nee zeggen tegen iets wat geen draagvlak heeft en zeker op veel weerstand. Maar waar geld weer meespeelt. Genoeg voorbeelden in de gemeente Renkum. Kan de Provincie hier geen stok voor steken? Er komt op deze manier geen "hert naar de Rijn" ondanks alle gedane en toekomstige investeringen. Zoals een onderdoorgang voor wild bij de Bokkedijk. Weggegooid geld als dit huis toch bebouwd gaat worden.
 • Joris Driepinter

  1 jaar geleden
  Niet doen gemeente Renkum; er is een keuze gemaakt voor een natuurlijk Beekdal, dus geen woning, ook geen zogenaamd duurzame woning ! Dus geen aanpassing van het bestemmingsplan maar het volk raadplegen... Mijnheer gaat maar lekker in een ander deel bouwen waar wel woningbouw staat. Dus ophouden en door met echte woningbouw voor de gemiddelde woningzoeker, stop dáár de energie maar in !