Achtergebleven afval bij het Grindgat op de grens van Oosterbeek met Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Achtergebleven afval bij het Grindgat op de grens van Oosterbeek met Arnhem. © Anne Luchies

Grindgat Rosandepolder verandert bij mooi weer in vuilnisbelt: ‘Ik word er af en toe moedeloos van’

OOSTERBEEK/ ARNHEM - Tientallen bierflesjes, blikjes, veel plastic en stapels pizzadozen. Het is dagelijks raak bij het Grindgat in de Rosandepolder, op de grens van Oosterbeek met Arnhem. De strandjes zijn populair op warme dagen. Grote nadeel: de recreanten laten alle troep achter. Het Grindgat verandert zo in een vuilnisbelt.

14 reacties

 • Wil Kaap

  2 weken geleden
  Gewoon laten liggen tot het een grote stinkende bende is. Kijken wat er dan gebeurt.
 • Paul David

  2 weken geleden
  @Joris G. die plas is helemaal niet van de gemeente dus die hoeven helemaal niets te doen, het zijn de recreanten die de teringzooi veroorzaken en de eigenaar van de plas moet zorgen dat het opgeruimd word.
 • Els Weber-van Dreuten

  2 weken geleden
  Als je volle flessen en zakken mee kunt nemen zijn lege verpakkingen nog makkelijker, het is gewoon luiheid. Misschien zijn van huis uit gewend dat de ouders ook altijd hun troep opruimen????
 • Bea Brink

  2 weken geleden
  Het valt me op, ook in de reacties hieronder, dat niemand het meer heeft over de opvoeding van deze jongeren. Waarom zouden we niet gewoon kunnen verwachten van een 15-jarige dat hij/zij zijn eigen rotzooi mee naar huis neemt? Of in een prullenbak gooit? Als je ziet hoeveel geld de gemeente kwijt is met het opruimen van rotzooi... da's geld wat niet naar de jeugdzorg kan. Ouders, voed je kinderen op. Pak je eigen verantwoordelijkheid voor je leefomgeving en schuif niet alles af op de Gemeentes.
 • Joris Goedbloed

  2 weken geleden
  Recreatie is belangrijk voor mensen. Op drukke dagen blijken de aangeboden afval voorzieningen veelal tekort te schieten. Bakken zitten overvol. Kortom de gemeenten moeten dit probleem aanpakken. Wijzen naar recreanten is de onjuiste, maar wel weer de makkelijkste weg die genomen word zo blijkt...!

Arnhem e.o.