Alexander de Roo van groenlinks Oosterbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Alexander de Roo van groenlinks Oosterbeek. © Rolf Hensel

GroenLinkser strijdt al 40 jaar voor het basisinkomen. Vergeefs. ‘Maar het gaat een keer gebeuren’

INTERVIEWOOSTERBEEK - Al meer dan veertig jaar strijdt voormalig Europarlementariër Alexander de Roo uit Oosterbeek voor het basisinkomen. Zowel in Brussel als bij zijn partij GroenLinks. Vorig jaar kwam het nét niet in het GroenLinks-verkiezingsprogramma. Dit jaar net wél, denkt De Roo.

18 reacties

 • Aad

  2 jaar geleden
  Inderdaad, zo kunnen we wel enorm veel ambtenaren wegbezuinigen en de belastingen een stuk simpeler maken.Maar we hebben nu al een uitkeringssysteem en dat werkt ook prima. De studenten van GL kunnen beter een goede studie volgen met baangarantie. Maar zodra ze belasting moeten betalen stemmen ze ineens geen GL meer.
 • Aad

  2 jaar geleden
  U vergeet de 'kunstwerken' en kunstenaars die ook vrolijk uit uw zak via GL mee eten.Verder is GL van de milieuprojecten die peperduur zijn en niet te verantwoorden (zie die enorme verbrandigsovens die onze bomen opvreten) , de windmolens, de zonneparken...en dit wordt straks allemaal vervangen door 1 of 2 kernreactoren om een echt goede oplossing voor ons stroomprobleem te bouwen.
 • W. Peters

  2 jaar geleden
  GroenLinks (daar hoort deze meneer nl. bij) gelooft ook in sprookjes. Sowieso zijn ze bij die partij wereldvreemd.
 • de heer J. Zomers (68)

  2 jaar geleden
  GroenLinks = meer geld voor milieu, meer geld voor migranten en minder geld voor mensen die werken.
 • betrokken

  2 jaar geleden
  Meneer kan beter lid worden van een marxistische actiegroep ipv een politieke partij!  Oeps, weer een argument dat Groenlinks een ultra links & populistische beweging is. Daarmee ongeschikt voor bestuursfunctie. Zie Halsema & wethouder Bouwkamp.

Arnhem e.o.