Volledig scherm
Het pand van Hollansche Wind in Oosterbeek is compleet verlaten. © DG

'Grootschalige oplichting in Oosterbeek met windenergie'

OOSTERBEEK - De FIOD heeft voor 'vele tonnen' beslag gelegd op de bankrekeningen van Hollandsche Wind, uit Oosterbeek. De fiscale opsporingsdienst vermoedt dat het bedrijf zich schuldig heeft gemaakt aan oplichting met een beleggingsproduct in windenergie.

Op de website van Hollandsche Wind worden hoge rendementen beloofd aan investeerders, als zij geld steken in windmolenparken. De FIOD denkt echter dat het ingelegde geld anders is besteed, en spreekt van een mogelijk piramidespel. De FIOD ondernam actie na signalen en aangiftes van diverse banken.

Vermoedelijk oplichting
Het onderzoek is nog in een vroeg stadium, zegt FIOD-woordvoerder Adriaan Ros. „Maar omdat de website van het bedrijf nog in de lucht is, maken wij nu al kenbaar dat we er mee bezig zijn. We willen mensen er op wijzen niet meer in het product te stappen.” De banken signaleerden ongebruikelijke transacties, zegt Ros. „Als banken dat constateren, dan zijn ze verplicht dat te melden. Het gaat hier vermoedelijk om oplichting.”

Bent u in zee gegaan met Hollandsche Wind en wilt u uw ervaringen met ons delen? Mail naar online@gelderlander.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.