Grote brand bij basisschool in Renkum, verdachte opgepakt

Update/videoRENKUM - Bij de Albert Schweitzerschool aan de Goudsbloemstraat in Renkum is dinsdagavond brand uitgebroken. Het vuur is aangestoken, zo laat de politie weten. 

Een verdachte is inmiddels aangehouden. Het dak van de school is in brand geraakt. De brandweer had het vuur tegen 21.15 uur geblust en startte met ventilatiewerkzaamheden. 

Hoe het vuur precies is ontstaan, is nog onduidelijk. Brandweerlieden grepen snel in en konden zo voorkomen dat de brand uitslaand werd. Met meerdere voertuigen rukten zij uit. De brand bleef daardoor beperkt tot het dak van een aantal lokalen. 

Brand onder controle

Door het vuur is er veel rookschade ontstaan in het pand, meldt de brandweer. Diverse lokalen liepen schade op. Diverse brandweerlieden waren daarom bezig het vuur, dat onder het dak ontstond, te bestrijden. Tegen 20.50 uur hadden zij de brand onder controle. Het gebied rondom de openbare basisschool is ruim afgezet door de politie. 

In eerste instantie begonnen omwonenden met het blussen van het vuur door middel van een tuinslang. De brand trok veel bekijks in het dorp. Tientallen buurtbewoners zijn op de been rondom het schoolgebouw om het vuur te aanschouwen. 

Hoe groot de opgelopen schade exact is, is op dit moment nog niet bekend. Volgens de brandweer is het nog onduidelijk of de school woensdagmorgen weer open kan. Dat wordt dinsdagavond laat beoordeeld door de gemeente, directie van de school en de stichting Salvage. Ouders worden via het ouderportaal van de school geïnformeerd over de lessen van morgen. 

Volledig scherm
Brandweerlieden hebben het vuur op de Renkumse school bestreden. © Gert Budding
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.