Grote wietkwekerij opgerold in Heelsum, politie neemt drie auto's in beslag

videoHEELSUM - In een bedrijfspand in Heelsum heeft de politie woensdagmorgen een grote, in werking zijnde wietkwekerij opgerold. Het gaat volgens wijkagent Carlo Hoedt om een ‘professioneel ingerichte kwekerij', met tussen de 1.000 en 1.500 hennepplanten. 

Volledig scherm
De wietkwekerij © Politie Renkum

,,Dit zijn vermoedelijk professionals. Het is niet te vergelijken met een kwekerij die je wel vaker bij huizen aantreft. Dat merk je aan het grote aantal planten, de afzuiging en aan hoe het gebouw is gecompartimenteerd’’, zegt de agent. 

Hij spreekt van een ‘behoorlijke kwekerij’. ,,Zoveel planten bij elkaar tref je niet dagelijks aan. Bij kwekerijen in woningen moet je eerder denken aan een paar honderd hennepplanten.’’

BMW

Volledig scherm
Een van de afgepakte auto's © Politie Renkum

Agenten hebben in en rond het pand in de buurt van de Veentjesbrug diverse dure spullen in beslag genomen. Zo zijn er op verzoek van justitie onder meer drie auto's ontnomen, waaronder een BMW. ‘Afgepakt’ is te lezen op de stickers die op de wagens zijn geplakt.

,,We onderzoeken of deze voertuigen gerelateerd zijn aan de kwekerij. Bijvoorbeeld of deze auto's gekocht zijn met de inkomsten uit de wiethandel. Onder meer op basis van verklaringen beslist justitie later of die wagens definitief ontnomen worden’’, zegt Hoedt. 

Er zijn vooralsnog geen verdachten opgepakt. De politie kwam de kwekerij op het spoor door meerdere tips. De wietplanten worden, net als de apparatuur vernietigd. 

Volledig scherm
De BMW die in beslag genomen is bij het bedrijfspand in Heelsum, nadat daar een wietkwekerij werd gevonden. © Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.