Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Grote zorgen om kosten LOC Doorwerth, raad Renkum wil afgeslankt plan

DOORWERTH - De Renkumse raadsleden maken zich zorgen om de hogere kosten voor het leerdeel van het Leer- en Ontmoetingscentrum (LOC) in Doorwerth, waar onder meer de twee scholen Dorendal en Atlas gehuisvest moeten worden. De gemeente heeft 4 miljoen meer nodig voor de bouw dan de eerder geplande 3,5 miljoen.

Een forse uitgave voor een gemeente die in zwaar weer zit, vindt de gemeenteraad. ,,Dit voorstel weerspiegelt niet de financiële werkelijkheid van onze gemeente”, aldus Ton de Boer (VVD). Bovendien zullen de kosten naar verwachting nog een stuk hoger uitpakken, onder meer omdat de bouwkosten stijgen. 

Zondvloed

Tot 2022 kan de gemeente de jaarlijkse kosten van de lening financieren uit een bestaande pot, daarna moeten andere middelen gevonden worden. Dat is het probleem afschuiven op het volgende college, vindt Pieter van Lent (CDA). ,,Na ons de zondvloed.” 

Een ander breed gedragen kritiekpunt is de gymzaal, die met het voorstel is toegevoegd aan de plannen voor het LOC. Kosten: bijna 1,2 miljoen euro. ,,Wij pleiten voor een sterk kostenverlagende maatregel: haal de gymzaal eruit”, zegt Tom Erkens (PvdA).

Weerstand

De extra vierkante meters die ingeruimd zijn voor de kinderopvang en het schoolplein stuiten eveneens op weerstand. Voor de kinderopvang is 640 vierkante meter ingeruimd, terwijl eerder maximaal 440 vierkante meter was afgesproken. Het schoolplein moet 5000 vierkante meter worden, 4000 vierkante meter meer dan het voorgeschreven minimum. 

De gemeenteraad van Renkum stemt over twee weken over het voorstel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.