Henk Hesen heeft een schadeclaim in tegen Ziekenhuis Rijnstate vanwege slecht verlopen operaties aan zijn hart.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Hesen heeft een schadeclaim in tegen Ziekenhuis Rijnstate vanwege slecht verlopen operaties aan zijn hart. © Gerard Burgers

Hartpatiënt Henk claimt schade na persoonsverwisseling bij Rijnstate: ‘Ziekenhuis erkent fout’

ARNHEM - Hartpatiënt Henk Hesen (53) uit Heelsum dient een schadeclaim in tegen het Arnhems ziekenhuis Rijnstate. Hesen stelt het ziekenhuis aansprakelijk voor de gevolgen van een persoonsverwisseling in de operatiekamer én een kapot getrokken slagader in een arm tijdens een zogeheten dotterbehandeling. 

47 reacties

 • Ton

  3 jaar geleden
  Je weet niet hoe het werkt. De kosten van de advocaat worden betaald door Medirisk
 • Ton

  3 jaar geleden
  Dank je wel.
 • Joris

  3 jaar geleden
  Hij heeft in ieder geval weer wat (-) reclame voor zijn klus/tuin- 'bedrijfje' gehad...Maar denk er aan; die schadevergoeding is inkomen en daarmee krijgt hij waarschijnlijk extra aandacht van de Fiscus... die dan mogelijk ook vérder kijken !
 • Doeslief

  3 jaar geleden
  Daarnaast zal de situatie vast een stuk meer genuanceerd liggen dan dat in de emotie van deze zorgeiser beleefd is. De Gelderlander is een sensatie krant aan het worden waarbij eenzijdige berichtgeving als deze, o.a de zorgverleners en zorginstellingen in een kwaad daglicht worden gezet. Want alle behandelingen die wél goed gaan zijn kennelijk minder goed te verkopen als krant! Schaam je @deGelderlander!
 • Doeslief

  3 jaar geleden
  In Rijnstate doen ze geen hartoperaties. Dit is een zogeheten dotterprocedure waarbij er via de lies of arm een slangetje naar het hart wordt gevoerd, wat veel minder invasief is dan een hartoperatie waarbij de borstkas open gezaagd wordt. Dus Gelderlander, check de feiten en benoem de behandeling zoals hij is. Daarnaast is een podium bieden voor dit soort zaken dieptriest. Geef eerder aandacht aan de situatie waarin (gespecialiseerd) verpleegkundigen moeten werken en de enorme tekorten waar zij mee kampen!!