Volledig scherm
PREMIUM
Vader Karel en zoon Derkjan Hooijer hebben een feestje te vieren. © Rolf Hensel

Hoe boer Hooijer uit Renkum via één telefoontje in het sloopwerk raakte

RENKUM - Het begon veertig jaar geleden met een opruimklus bij Van Gelder. Hooijer Renkum groeide vervolgens uit tot specialist in onder meer sloopwerk, bodem- en asbestsanering, rioolstoringen en biomassa.

Veertig jaar geleden kreeg Karel Hooijer (64) een telefoontje dat zijn leven zou veranderen. Dick Rosenboom van de Renkumse Molen zei dat Van Gelder op zoek was naar een kleine boer met een grote trekker. Rosenboom had gezegd dat hij een grote boer met een kleine trekker kende.

Hooijer reed met zijn rijzige gestalte naar de voorloper van het huidige Parenco, om daar te helpen met het plempen van zand. De klus bleek het startschot van het bedrijf Hooijer Renkum. Komende vrijdag viert dit familiebedrijf zijn jubileum met een feestje voor genodigden.

Karel Hooijer groeide op in een boerenfamilie. Zijn opa verhuisde in 1921 van Oosterbeek naar Renkum, waar hij een boerderij, stalhouderij en kolenzaak bestierde. Zijn vader nam later de stalhouderij over.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.