Het gebouw van Moviera dat moet wijken voor nieuwbouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gebouw van Moviera dat moet wijken voor nieuwbouw. © Rolf Hensel

Hoe buurtbewoners in Oosterbeek tegenover hun gemeente kwamen te staan: ‘Terwijl het anders kan’

OOSTERBEEK - Omwonenden van het voormalige Movieraterrein in Oosterbeek staan lijnrecht tegenover de gemeente Renkum. Terwijl ze drie jaar geleden nog graag wilden meedenken over nieuwbouw op dit perceel. Nu hebben 132 omwonenden zich verenigd in een stichting, hebben ze een advocaat in de arm genomen en zijn ze bereid te vechten tot aan de Raad van State.

2 reacties

 • Albert van der Broek

  2 maanden geleden
  "Het is te vol en te veel.’’ Ja, ja, wen er maar aan. Dat is het land waarin u woont. En het wordt nog veel erger. Het stemgedrag van Het Volk biedt wat dat betreft geen hoop.
 • jan eikelboom

  2 maanden geleden
  Inspraakavonden voor bewoners zijn vaak een wassen neus. De gemeente doet dit voor de goede sier, maar echte interesse blijft vaak achterwege.
 1. Arnhems tintje aan heropeningsconcerten Luxor Live: ‘Ik heb het podium gemist, het maakt me emotioneel’
  PREMIUM

  Arnhems tintje aan herope­nings­con­cer­ten Luxor Live: ‘Ik heb het podium gemist, het maakt me emotioneel’

  ARNHEM - De één is in Arnhem geboren, de ander woont er. Ze treden beiden komend weekend op in Luxor Live, tijdens de serie heropeningsconcerten ‘Luxor Live in de Steigers’. Blaudzun, de artiestennaam van Johannes Sigmond, vrijdagavond twee keer. Stéphanie Struijk, voorheen bekend als Stevie Ann, zaterdagavond. Telkens voor een zaal gevuld met vijftig mensen, meer mag Luxor Live er onder de nu geldende coronaregels niet toelaten. Alle drie de shows zijn uitverkocht.

Arnhem e.o.