Onderzoeker Elyze Storms-Smeets (links) en Marieke Knuijt, conservator bij Geldersch Landschap en Kasteelen, met op de achtergrond kasteel Doorwerth.
Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoeker Elyze Storms-Smeets (links) en Marieke Knuijt, conservator bij Geldersch Landschap en Kasteelen, met op de achtergrond kasteel Doorwerth. © Rolf Hensel

Hoe ‘fout’ waren onze kastelen in de oorlog? ‘De rillingen lopen me over de rug als ik me bedenk dat hier de grootste naziboeven hebben rondgelopen’

Kastelen en landgoederen speelden een belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog. Toch is die rol nooit structureel onderzocht. Elyze Storms-Smeets van het Gelders Genootschap gaat daar de komende jaren verandering in brengen met haar onderzoek Oorlog in Arcadië.

3 reacties

 • Willem Dijkman

  2 maanden geleden
  Ik voel hem al aankomen, landgoederen moeten nu net als de Pieten en Kerstmis/oudjaar ook lekker weg....
 • Titus null

  3 maanden geleden
  Die landgoederen waren een goede plek voor de kopstukken, die daar , in afgelegen gebieden hun snode plannen konden verwerkelijken, en mooie , ruime gebouwen bezet hielden voor hun functioneren , gemak en luxe.
 • Uw Buurman

  3 maanden geleden
  De oorlog was een verschrikkelijke tijd, maar mooi dat we dit goed gaan onderzoeken en vastleggen.
 1. Leeftijdsdiscriminatie in de sport onder het mom van corona? Wij zijn 27+ en mogen niet meedoen
  PREMIUM
  12

  Leeftijds­dis­cri­mi­na­tie in de sport onder het mom van corona? Wij zijn 27+ en mogen niet meedoen

  Sporters mogen vanaf woensdag 3 maart eindelijk weer in teamverband in de buitenlucht trainen. Maar dat geldt lang niet voor iedereen. Wie 27 jaar of ouder is, heeft pech en mag niet meedoen. Zij mogen nog steeds alleen in tweetallen trainen en ook nog eens op 1,5 meter afstand van elkaar. Er is weinig begrip voor wat je ‘leeftijdsdiscriminatie onder het mom van coronavirus’ kunt noemen.
 1. Demonstranten boos over 'satanisch' songfestivallied van Cyprus
  Play

  Demonstran­ten boos over 'satanisch' songfesti­val­lied van Cyprus

 2. Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome
  Play

  Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome

Arnhem e.o.