De markt in Oosterbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
De markt in Oosterbeek. © Rolf Hensel

Hoe Oosterbeek Amsterdamse trekjes krijgt: ‘Er komt veel nieuw geld binnen’

Door de crisis op de woningmarkt verhuizen steeds meer Amsterdammers naar Oosterbeek. En dat merk je in het dorp onder de rook van Arnhem. Tot onvrede van sommigen. ,,De gemoedelijkheid neemt af.”

14 reacties

 • Anne Hout

  4 maanden geleden
  @André, ik kom zelf uit een dorp aan zee in de noordelijke Randstad, dus ik weet hoe het er daar uitziet. De Randstad is niet alleen maar Amsterdam, maar Noord-en Zuid-Holland plus Utrecht. Ik woon nu al jaren in Arnhem, maar ik blijf me verbazen over de anti-Randstad emoties.En nogmaals: als men in de Randstad zó vijandig zou reageren op Gelderlanders dan zou de verontwaardiging bij groot zijn.Maar veel Gelderlanders zien vaak wel de splinter in andermans oog en niet de balk in hun eigen oog.
 • Ceciel Buijser

  4 maanden geleden
  Op zich is het niet verkeerd dat Oosterbeek nieuw bloed trekt. Het dorp was tamelijk vergrijsd, er komt weer wat meer reuring in. Dat is fijn. Het is wel jammer dat de huizen inmiddels onbetaalbaar verklaard zijn, als je héél snel bent kun je nog een piekfijne sloopwoning voor een half miljoen vinden. Oosterbeek heeft toch al de naam om voor de happy few te zijn. Tot mijn grote spijt is de wibra al weg en komen er alleen dure winkels voor terug. Maar ach. Arnhem is op een steenworp afstand.
 • Andre Eggerding

  4 maanden geleden
  @Anne Hout, De randstad bestaat uit heel veel kleine dorpjes als Schipluiden, Hazerswoude,Leimuiden,Woerdense Verlaat en Beinsdorp waar nog een dorpse mentaliteit heerst. De randstad heeft natuurgebieden als Zuid Kennemerland en Botshol. Heeft duinen, strand en meren. Prachtige rivieren als de Kromme Mijdrecht en de Oude Rijn.
 • ab Marle

  4 maanden geleden
  De Gelderlander/AD als het zoveelste mopper medium voor azijnplassend Nederland verenigd in PVV/Forum voor Drammers.
 • Paul David

  4 maanden geleden
  Ik kan het niet positief zien, het is een vloek.

Arnhem e.o.