Zorro. De kenmerkende zwarte zwaan met de felrode snavel.
Volledig scherm
PREMIUM
Zorro. De kenmerkende zwarte zwaan met de felrode snavel. © Karel Noy

Hond doodt geliefde zwarte zwaan, dorp treurt: ‘Zorro, het zal toch niet waar zijn?’

RENKUM - Zwarte zwaan Zorro, voor velen hét symbool van uiterwaardengebied de Jufferswaard in Renkum, is zondag doodgebeten door een loslopende hond. Verdriet en boosheid overheersen bij de bevolking van het dorp en ook ver daarbuiten.

5 reacties

 • Paul David

  2 jaar geleden
  Een algehele (landelijke, desnoods wettelijke) aanlijnplicht invoeren, geen losloopgebieden meer.
 • Nicky Jansen

  2 jaar geleden
  Doodziek word ik van dit soort baasjes. Ik spreek baasjes er op aan en heb alles geprobeerd: vriendelijk vragen hun hond aan te lijnen (Ohja, moet dat? Dat wist ik niet) of wat strenger (Meteen heftig verontwaardigd, want waar bemoei je je mee), het resultaat is altijd hetzelfde: ze trekken zich er niks van aan. Stevig en heel vaak beboeten lijkt mij de enige oplossing. Hond in beslag nemen is een prima straf bij herhaling. Voor de goede orde: ik heb zelf 3 honden, altijd aangelijnd.
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  2 jaar geleden
  Loslopende hond, daar waar het niet mag? Minimaal een boete van 500 euro voor de eigenaar Schade betalen, ook nog. Tweede keer dubbel Pijn in de portemonnee is meestal erge pijn, doet zeer Leerzaam dus. Wordt een beetje flauw van die loslopende schijthonden onderhand
 • Tony Peters

  2 jaar geleden
  Doe eigenaresse van deze moordhond keihard aanpakken. Mijn hond doet dat niet en ik wist het niet.....
 • Hb Janssen

  2 jaar geleden
  Nu word er zoveel gewaarschuwd over de problemen van loslopende honden in de natuur. Maar Nederland lijkt Oost-Indische doof op dit gebied. Ik ben voor het invoeren van zware straffen voor eigenaren waarvan hun viervoeters dit soort afschuwelijk slachtingen aanrichten. Dit houd vanzelf niet op helaas. Walgelijk. Meer controle en keihard beboeten.