De onderzoekscommissie 'Horsa' verhoort wethouder Marinka Mulder, wethouder Jasper Verstand en burgemeester Agnes Schaap over wat er mis ging bij het binnenhalen van een zweefvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog.
Volledig scherm
De onderzoekscommissie 'Horsa' verhoort wethouder Marinka Mulder, wethouder Jasper Verstand en burgemeester Agnes Schaap over wat er mis ging bij het binnenhalen van een zweefvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog. © Gerard Burgers

Horsa-affaire loopt met een sisser af en moet ‘als voorbeeld dienen voor verbeteren bestuurscultuur’

OOSTERBEEK - Het geruchtmakende Horsa-onderzoek in de gemeente Renkum is na een jaar met een sisser afgelopen. Politieke gevolgen heeft het rapport niet gehad. Dat was woensdagavond de conclusie na het slotdebat in de gemeenteraad.

 1. Niet voetballen, dan maar fietsen. Spelers van Redichem maken 230 km lange tocht langs alle tegenstanders

  Niet voetballen, dan maar fietsen. Spelers van Redichem maken 230 km lange tocht langs alle tegenstan­ders

  HEELSUM- De begin februari gestarte clubactie ‘Redichem op Strava’, waarmee de voetbalvereniging uit Renkum/Heelsum haar leden aanzette zoveel mogelijk kilometers te gaan hardlopen, fietsen, skeeleren of wandelen, krijgt een extra dimensie. De eerste elftalspelers Lennart Fuchs en Lieven de Zwart zijn vanmorgen om 07.45 uur op de fiets gestapt voor een tocht over 230 kilometer. Langs alle voetbalverenigingen die zij normaal gesproken zouden hebben getroffen in de competitie.
 1. Braziliaanse president: Hou op met jammeren over coronadoden
  Play

  Braziliaan­se president: Hou op met jammeren over coronado­den

 2. Gert-Jan Segers (CU) verdrietig over voortbestaan tippelzones Arnhem en Nijmegen
  Play

  Gert-Jan Segers (CU) verdrietig over voortbe­staan tippelzo­nes Arnhem en Nijmegen

Arnhem e.o.